Waarmee wij je helpen

Wij zijn advocaten en wij hebben tientallen jaren kennis en ervaring bij het beschermen, exploiteren en handhaven van duurzame merken, ideeën en formules. Dat doen wij in diverse sectoren zoals beauty en cosmetica, design, duurzaamheid, fashion, food, handel, hospitality en in de creatieve sector. Wij kennen de begrippen en gewoontes uit deze sectoren en zijn op de hoogte van de belangen die er spelen. Hierdoor zijn wij in staat jou optimaal te helpen met alle voorkomende juridische problemen. Onze expertise spitst zich met name toe op de volgende zes onderwerpen: 

Handel & Contract

Er bestaan veel verschillende contracten in de commerciële handel. Ben jij actief in Handel & Contract en heb je dus te maken met het aangaan of  beëindigen van een contract? Of werk je samen met een partij die zijn verplichtingen niet nakomt?

Meer over Handel & Contract

Idee & Merk

Je hebt een idee, een concept, een format of een merk bedacht en daarvoor zoek je bescherming of je wilt je creatie exploiteren. Of misschien is er iemand die er inbreuk op maakt of je wordt zelf aangesproken vanwege inbreuk.

Meer over Idee & Merk

Product & Design

Je hebt een product, design of vormgeving bedacht en zoekt daarvoor bescherming, maar je wilt er ook iets mee kunnen doen. Misschien zoek je een samenwerking voor je product en wil je het vervolgens (internationaal) exploiteren. Of misschien is iemand anders met jouw ontwerp aan de haal gegaan of word je juist aangesproken door een ander.

Meer over Product & Design

Franchise & Formule

Je hebt een mooie formule ontwikkeld en die wil je exploiteren, liefst door middel van franchise. Of misschien ben je al franchisegever en wil je de formule wijzigen. Ook kan het zijn dat je een conflict hebt met één of meer franchisenemers.

Meer over Franchise & Formule

Reclame & Media

Je wilt weten wat je wel of niet mag zeggen over jouw product of dat van een ander. Of misschien heeft iemand jouw portret gebruikt of iets negatiefs over jou of je bedrijf in de media gezegd. Of je bent een influencer of artiest en je hebt hulp nodig bij je contracten en bij de regels die er gelden.

Meer over Reclame & Media

Distributie & Agentuur

Je hebt een product dat je (internationaal) wilt exploiteren via een (bestaande) keten. Of je bent zelf actief als distributeur of agent. Ook kan het zijn dat je een samenwerking wilt beëindigen of dat er sprake is van een conflict.

Meer over Distributie & Agentuur

DOEN Legal Blog