Mediarecht

Het mediarecht verwijst naar regels die van toepassing zijn op de productie, verspreiding en exploitatie van media-content. Onder media vallen verschillende vormen zoals internet, televisie, kranten, social media en radio. 

Het mediarecht

Het mediarecht omvat veel verschillende onderwerpen, waaronder privacy, reclamerecht, persvrijheid en het intellectuele eigendomsrecht. Met de komst van social media is het voor iedereen vrij gemakkelijk om content te plaatsen. Het mediarecht speelt zich vaak af op het snijvlak van de vrijheid van meningsuiting en de persoonlijke levenssfeer. En daardoor zijn de grenzen wat je wel en niet mag openbaren niet altijd even duidelijk. De advocaten van DOEN Legal lichten dat graag toe en kunnen je vertellen wat je kunt doen als iemand in de media onjuiste informatie over jou verspreidt waardoor reputatieschade ontstaat.

Advocaat mediarecht

Ben je op zoek naar een mediarecht advocaat? Onze advocaten kunnen je helpen op het gebied van onrechtmatige publicaties en het intellectueel eigendomsrecht. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het auteursrecht in mediarecht

In het mediarecht spelen vaak conflicten die te maken hebben met het auteursrecht. Het komt geregeld voor dat video's, teksten, foto's en andere content worden geknipt en geplakt zonder toestemming en zonder naamsvermelding. Dat is vaak niet toegestaan. Als je de content van iemand anders wilt gebruiken dan heb je daar toestemming voor nodig. 

Wij helpen je graag!

Bel ons vrijblijvend.