Reclamerecht

Als ondernemer heb je sneller te maken met het reclamerecht dan je denkt. Juridisch gezien is reclame een breed begrip. Onder reclame vallen bijvoorbeeld uitingen op eigen websites, via platforms van derden en via influencers. Maar ook een productverpakking valt onder de regels van het reclamerecht. Aan het maken van reclame zitten regels verbonden. Een advocaat reclamerecht kan jou vertellen wat is toegestaan en wat je kunt doen als een concurrent zich bijvoorbeeld niet aan de regels houdt.

Het reclamerecht

Het reclamerecht heeft tot doel het beschermen van consumenten tegen misleidende reclame en het waarborgen van eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Het reclamerecht schrijft regels voor over de inhoud, de vorm en de verspreiding van reclame. Je mag de consument niet op het verkeerde been zetten met misleidende of onjuiste informatie. Maar ook als je jouw product of dienst bijvoorbeeld vergelijkt met die van de concurrent moet je je aan bepaalde regels houden.

Reclame op social media

Als je zelf reclame maakt op social media of juist een influencer inschakelt om jouw product te promoten dat moet je je houden aan de Reclamecode Social Media & Influencer Marketing. Het moet bijvoorbeeld voor de consument duidelijk zijn dat een influencer een vergoeding krijgt om bepaalde producten te laten zien of aan te bevelen.

Reclame voor duurzame producten

Voor het maken van duurzame reclame bestaat wet- en regelgeving waarmee het doen van misleidende uitingen over duurzaamheid wordt aangepakt. Je mag je niet duurzamer voordoen dan je daadwerkelijk bent. Beweringen op het gebied van duurzaamheid mogen niet misleiden en moeten aantoonbaar juist zijn.

Een advocaat reclamerecht nodig?

De advocaten bij DOEN Legal hebben veel ervaring op het gebied van het reclamerecht. Heb je advies nodig van een advocaat reclamerecht over jouw reclame-uitingen? Of heb je geconstateerd dat jouw concurrent de consument misleidt? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. Wij helpen je graag verder.

Wij helpen je graag!

Bel ons vrijblijvend.