Duurzaamheid

Wil jij de wereld verduurzamen met jouw merk? Wij helpen je om het beste uit je merk te halen.

Jouw duurzaamheidsclaims zorgvuldig gecheckt

Je hebt een prachtig duurzaam product of duurzame dienst ontwikkeld en wil dit ook zo gunstig mogelijk in de markt zetten. Dat kan! Wij kijken graag met je mee hoe je je uitingen over duurzaamheid (zoals ‘groen’, ‘klimaatneutraal’, ‘minder uitstoot’, ‘duurzamer’) op je verpakkingen en website en in reclames zorgvuldig kunt doen. Je wilt daarin geen fouten maken en de toezichthouder op je dank krijgen

Afspraken over duurzaamheid met je leveranciers en concurrenten

Afspraken maken met andere zakelijke partijen kan in strijd zijn met het mededingingsrecht. Als het gaat over duurzaamheid zijn er gelukkig uitzonderingen. Met deze uitzonderingen kunnen wij jou helpen om duurzaamheidsvoordelen te realiseren. 

Goede bescherming van jouw duurzame merken, ontwerpen en technieken

Je hebt hard gewerkt aan het ontwerpen van je merken, producten, diensten of technieken en wil deze goed beschermen. Soms is het nodig om iets te registreren (merken/modellen/octrooien), soms gaat het vanzelf (auteursrecht/handelsnaamrecht). Wij weten waar je op moet letten en hoe je jouw intellectuele eigendom het beste kunt beschermen. Samen maken wij de wereld iets mooier!

Voorbeeld Case Duurzaamheidsclaims

Voor verschillende klanten hebben we reclames en websites beoordeeld om te kijken of de uitingen over duurzaamheid zorgvuldig genoeg gedaan worden. We maken een risicobeoordeling en geven praktische tips. Voor alles proberen we gedoe met de toezichthouder te voorkomen. 

 

DOEN Legal Blog