Profielafbeelding Bert-Jan van den Akker

Contactinformatie

Bert-Jan van den Akker


06 28090955
bert-jan@doenlegal.nl Socials

Bert-Jan van den Akker

Bert-Jan is sinds 1998 advocaat. Vanaf het begin heeft hij zich gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht en Media- en Entertainmentrecht. Van 2007 tot 2010 heeft hij tijdelijk een uitstap naar het bedrijfsleven gemaakt door als IP Counsel aan de slag te gaan bij G-Star International. 
 

Bert-Jan is medeoprichter van DOEN Legal en een bevlogen IE-advocaat met bijna 25 jaar ervaring. Hij richt zich met name op het adviseren en procederen op het gebied van merken, handelsnamen, auteursrechten en modellenrecht en vertegenwoordigt diverse cliënten in de fashion-, design- en cosmetica-industrie maar hij staat ook verschillende artiesten en influencers bij. Bert-Jan is een ervaren procesadvocaat. Zijn klanten noemen hem creatief, betrokken en besluitvaardig. Hij houdt – mede door zijn bedrijfsmatige achtergrond- altijd het commerciële belang in het oog en zorgt ervoor dat hij op die manier toegevoegde waarde levert aan zijn klanten.

Meer over Bert-Jan

Bert-Jan studeerde van 1992 tot 1998 Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 2003 volgde hij met succes de Grotius specialisatieopleiding Benelux, Europees en Internationaal Merkenrecht.

Tot het werkterrein van Bert-Jan  behoren vragen over bescherming van ontwerpen en merken, reclameregels, muziekcontracten, inbreuk, contractenrecht, portretrecht, onrechtmatig handelen en licentieovereenkomsten.

Bert-Jan is actief lid van diverse specialistenverenigingen zoals de Benelux Merken en Modellenvereniging, AIPPI, VIEPA, Marques en INTA

Bert-Jan doceerde het vak Intellectueel Eigendomsrecht aan De Juridische Academie en Studie in de Stad en is docent aan de Martens Academie. Bert-Jan heeft diverse bestuursfuncties bekleed, en is momenteel bestuurslid van de Stichting Homemade Productions, de Van Tellingen-Pul Stichting en voorzitter van de Disciplinecommissie van S.V. Phoenix. 

Leer de andere teamleden kennen

Esther Brons-Stikkelbroeck

06 28090966 esther@doenlegal.nl

Debbie Zwanikken

06 53451737 debbie@doenlegal.nl

Jan Bontenbal

06 53316265 jan@doenlegal.nl

Monica Smak

030 2072907 info@doenlegal.nl