04 Apr
2 min

Geen aansprak voor Waylon op toekomstige royalty's

Merkenrecht

De Rechtbank Rotterdam heeft afgelopen week bepaald dat de zanger Waylon geen aanspraak kan maken op een voorschot op toekomstige royalty's. Deze royalty's zou hij kunnen krijgen op grond van een overeenkomst met het bedrijf Ultraviolet Fashion. De zanger had in 2022 een deal gesloten om samen met Ultraviolet Fashion zijn eigen ondergoedlijn te lanceren, genaamd Ultraman. Volgens het contract zou hij recht hebben op een voorschot van 50.000 euro op de toekomstige royalty's.

Echter, enkele maanden na het tekenen van het contract annuleerde Ultraviolet Fashion de overeenkomst per telefoon. Ze vonden dat Waylon zijn reputatie had geschaad, met name na zijn optreden in het programma Boerderij van Dorst. Daar bekende de zanger dat hij was vreemdgegaan en hij sprak over "demonen in zijn hoofd".

Ondanks de annulering probeerde Waylon nog steeds het afgesproken voorschot te ontvangen. De rechtbank oordeelde echter dat Ultraviolet met de annulering en de weigering het voorschot te betalen weliswaar contractbreuk pleegde, maar aangezien partijen het er over eens bleken te zijn dat er geen onderbroekenlijn meer geproduceerd zal worden, kan Waylon geen aanspraak (meer) maken op royalty's en wijst de rechtbank dus ook de vordering om een voorschot op royalty's te betalen, af. 

Het is opvallend dat Waylon erkent dat er geen onderbroekenlijn meer zal komen, maar er toch voor kiest om dit voorschot op te eisen in plaats van schadevergoeding te eisen wegen contractbreuk.

DOEN Legal Blog