04 Apr
Bert-Jan van den Akker
2 min

Super League kan zich niet als merk registreren

Bijna drie jaar geleden, besloten twaalf bekende Europese voetbalclubs een nieuwe voetbalcompetitie te starten, waar alleen de allerbeste clubs uit Europa aan mee zouden mogen doen. De naam voor dit elite toernooi was al snel gevonden: Super League.

Om die reden registreerde men de naam Super League als Europees merk bij het EUIPO - European Union Intellectual Property Office. 

De Deense voetbalcompetitie heet echter Superligaen en deze organisatie vond dat de namen Super League en Superligaen teveel op elkaar lijken. Om die reden maakten de Denen op basis van hun oudere merkrecht bezwaar tegen de merkaanvrage van de Super League. 

Gisteren werd bekend dat het EUIPO het Deense Superligaen in het gelijk heeft gesteld en de merkaanvraag van Super League heeft afgewezen. 

Hoewel deze uitspraak voor nu alleen betekent dat Super League geen merkrecht kan registreren, heeft zij veel verdergaande consequenties. Als de veelbesproken competitie namelijk toch onder de naam Super League wordt gelanceerd ligt het - met deze uitspraak - in de lijn der verwachting dat de Denen zich ook hiertegen met succes zullen kunnen verzetten. Daarom verwacht ik dat Super League in hoger beroep zal gaan tegen deze uitspraak.
 

Profielafbeelding Bert-Jan van den Akker

Contactinformatie

Bert-Jan van den Akker


06 28090955
bert-jan@doenlegal.nl Socials

DOEN Legal Blog