Muizenkeutels in je boodschappen of salmonella, dat wil je niet!

De Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit ziet toe op de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en bescherming van de natuur.

De NVWA werkt in opdracht van de ministeries van VWS en LNV. Als toezichthouder controleert de NVWA en spreekt bedrijven aan op naleving van de geldende regels. Als het nodig is mag de NVWA ingrijpen.

Zo greep zij vandaag in bij een distributiecentrum van online supermarkt Picnic, waar muizen voor overlast en een onhygiënische situatie zorgen. De NVWA heeft de locatie gesloten vanwege sporen van muizen. Dat kan gaan om aangevreten verpakkingen of rondslingerende keutels.

Supermarktketens zijn doorgaans heel scherp op het voorkomen van muizengedoe. Picnic heeft laten weten het logistieke centrum helemaal leeg te halen en een grote schoonmaak te houden. Het uitleveren van boodschappen wordt door andere locaties overgenomen.

De NVWA voert al geruime tijd inspecties en keuringen uit en maakt deze de laatste tijd steeds vaker openbaar. Zo publiceerde de NVWA de afgelopen maand (januari '24) over weekmakers in laarzen en in dildo’s, inclusief welke merken wel voldoen en welke niet voldoen.

zie: https://lnkd.in/eAwRVjvF

Ook beoordeelt de NVWA of formules van levensmiddelen voldoende voedselveilig werken en controleert de NVWA of horecaformules zich aan de Warenwet houden. Ook van deze inspecties worden de resultaten vastgelegd, onder vermelding van de naam van de formule en een rapportage over verbeterpunten.

https://lnkd.in/ekmpfAWz

Profielafbeelding Esther Brons-Stikkelbroeck

Contactinformatie

Esther Brons-Stikkelbroeck


06 28090966
esther@doenlegal.nl Socials

DOEN Legal Blog